İstanbul Boğazı’ndaki çevre kirliliği havadan görüntülendi

İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkların sebep olduğu çevre kirliliği havadan görüntülendi. Gemi ve teknelerden denize bırakılan sintine atıkların yüzeyde oluşturduğu yağ tabakası boğazda kirli bir görüntü oluşturdu. 

İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin denize döktüğü atıkların oluşturduğu yağ tabakası havadan görüntülendi. Gemi ve teknelerden denize bırakılan sintine atıkların yüzeyde oluşturduğu yağ tabakası boğazda kirli bir görüntü oluşturdu. Çevre kirliliği oluşturan atıkların, boğazın doğal yapısını bozduğu ve çirkin bir görüntü oluşturduğu belirtildi. Gemi ve tekneler tarafından dökülen bu atıkların boğazın temiz görüntüsünü bozduğunu ve çevredeki tüm canlıların hayatını olumsuz etkilediğini söyleyen İstanbullular, bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi.

“Denizimizin kirletilmesinden rahatsızız” 

Boğazdan geçen gemi ve teknelerin bıraktığı atıkların havadan görüntüsü denizdeki kirliliği gözler önüne serdi. Atıkların boğazın görüntüsünü bozduğunu ve çevre kirliliği yarattığını söyleyen Nurettin Ekinci, “Tabii ki bu durumdan rahatsızız. Şu anda deniz görüldüğü gibi temiz gözüküyor ama zaman geliyor buradaki pislikten, atık yağlardan denize bakılmayacak bir hâl alıyor” dedi.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin