Hükümetten tek tip kıyafet açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin, “Bundan sonra çıkacak KHK’larda tek tip kıyafet konusu yer alabilir” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Bozdağ, “Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliği ihtiyacı var ve bunun da KHK’ya konulabileceğini ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak KHK çıkartabiliyor. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için KHK çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı ve bundan sonra çıkacak KHK’larda bu konu yer alabilir” ifadelerini kullandı.

“Yeni Diyanet İşleri Başkanı yakın zamanda görevine başlayacak”

Emekliye ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yerine gelecek ismen belli olup olmadığı hususunda soruya ise Bozdağ, yeni Diyanet İşleri Başkanının yakın zamanda görevine başlayacağını belirterek yanıt verdi.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!