TEMA Vakfı’na uluslararası görev

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Avrupa Çevre Bürosu’nun (European Environmental Breau-EEB) yönetim kuruluna seçildi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Kasım ayında İskoçya’nın Edinburgh kentinde yapılan oylama sonucunda 30’dan fazla ülkede yaklaşık 140 kuruluşla faaliyet gösteren ve Avrupa’nın en büyük çevre ağı olan Avrupa Çevre Bürosu’nun yönetim kuruluna girdi. Konuyla ilgili konuşan Deniz Ataç, “2000 yılından beri tam üyesi olduğumuz Avrupa Çevre Bürosu’nun yönetiminde Türkiye’yi temsil ederek Avrupa’nın doğa koruma çalışmalarına yön verecek kararlara dahil olmak gurur verici. Bu görevlendirme TEMA Vakfı’nın uluslararası sivil toplum kuruluşu (STK) olma vizyonu kapsamında atılmış önemli bir adımdır” dedi.

Avrupa Çevre Bürosu nedir?

Dünyada European Environmental Breau-EEB olarak tanınan Avrupa Çevre Bürosu, 30’dan fazla ülkede yaklaşık 140 kuruluşla çalışan Avrupa’nın en büyük çevre örgütüdür. Her geçen gün büyüyen Avrupa ağı yaklaşık 15 milyon bireysel üye ve destekçiyi temsil etmektedir. Büro gündem belirleme, izleme, tavsiye etme ve etkileme yoluyla Avrupa’nın en acil çevre sorunlarıyla başa çıkmak için çalışmaktadır. Çevre sorunlarına iklim değişikliği, biyoçeşitlilik, döngüsel ekonomi, hava, su, toprak, kimyasal kirlilik, endüstri, enerji, tarım, ürün tasarımı politikaları ve atıkların önlenmesi dahildir. Ayrıca sürdürülebilir kalkınma, iyi yönetişim, katılımcı demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi konularda kapsamlı çalışmalar yapmaktadır.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin