Kore Yarımadası’nda korkulan oluyor!

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kuzey Kore’nin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını son dakika koduyla duyurdu. Güney Kore medyasının Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, fırlatılacak füze muhtemelen kıtalararası olacak.

Milliyet’in AP ve Reuters kaynaklarından aktardığı habere göre, Kuzey Kore’nin hidrojen bombası testiyle alarm durumuna geçen Güney Kore, Hyunmoo II balistik füzelerini gözdağı için peş peşe ateşledi. ABD ve Güney Kore, artan tehdide karşı birlikte daha çok tatbikat yapmaya karar verdi. AP ve Reuters, tatbikatlardan çok sayıda fotoğraf geçiyor.

Kuzey Kore’ninbir nükleer tehdit olmadığını savunan Rusya, Güney Kore’nin devreye soktuğu yeni ABD füze savunma sistemine karşılık vereceğini ilan etti.

ABD Savunma Bakanı Mattis, Pyongyang’ın herhangi bir saldırı düzenlemesi halinde büyük bir askeri yanıt alacağını açıkladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün acil bir şekilde hidrojen bombası denemesini görüşmek üzere toplanıyor. Gözler, toplantıdan çıkacak kararlarda.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin