Cemil Candaş cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı

Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan ünlü bir inşaat şirketinin sahipleri Selahattin K. ve Rıza K. “cinayete azmettirme”, çalışanları Mehmet T. ise “suça iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.

Hakimlik kararında, cinayete ilişkin İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar Şenol Ş., Engin G. ve Hacı A.’nin verdikleri ifadeler hatırlatılarak, bu sanıkların şüpheli Rıza K.’nin azmettirici oldukları yönünde samimi beyanlarda bulunduklarına değinildi. Şüpheli Rıza K.’nin belediye binası girişinde güvenlik görevlilerinin ihmali sonucu içeriye silah soktuğu ve bu silahı binanın tuvaletinde davanın sanıklarından Şenol Ş.’ye (tetikçi) teslim ettiği, bu anların ise güvenlik kamerası kayıtlarında açıkça tespit edildiği anlatıldı.

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde cinayet ile ilgili tutuklanan ünlü inşaat firması sahiplerinden Rıza K.’nin, belediye binasına gelerek x-ray cihazına girmeden ruhsatlı silahını güvenlik görevlilerine teslim ettiği görülüyor. Böylelikle herhangi bir şüphe uyandırmayarak üzerinde bulunan ikinci silahla binaya girdiği belirtilen Rıza K.’nın katil zanlısı Şenol Ş. ile tuvalette buluştukları görülüyor. İkilinin bir süre sonra tuvaletten çıktıkları görülüyor. Görüntülerde Rıza K.’nın kafasıyla talimat vermesinin ardından Şenol Ş.’nin cinayeti işlediği görülüyor.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin