Pendik Sülüntepe Mahallesi’nde bulunan Vildan Sokak Parkı’na reklam panosu denilerek kurulan direğin baz istasyonu olduğu anlaşıldı. Mahalle halkı baz istasyonunun kaldırılması için imza topladı.
Pendik Sülüntepe Mahallesi’nde bulunan Vildan Sokak Parkı’na iki hafta önce belediye yetkilileri geldi. Parka MOBESE kamerası, ışıklandırma ve reklam panosu yapılacağı söylenince mahalleli de çalışanlara yardım etti. Daha sonra çalışmanın, bir GSM operatörünün baz istasyonunun kurulması için yapıldığı anlaşıldı. Durumu anlayınca belediyeye bir heyet gönderen mahalleli, belediyenin kendilerini dikkate almadığını dile getirdi.

Mahalleli, baz istasyonunun kaldırılması için bine yakın imza topladı. Gelen tepkiler üzerine GSM operatörü tarafından baz istasyonun aktif edilmeyeceği bilgisi mahalleliye ulaştı. Mahalleli, kurulan direk kaldırılıncaya kadar parkta nöbet tutacağını söyledi. Mahalle halkı, şimdi belediyeden haber bekliyor.
Mahalle sakinlerinden Birsen Hanım, “Ben farkettim baz istasyonu kurulduğunu, engelledim, belediyeye de bizzat gittim. Bizi dikkate almadılar. Biz de kendi aramızda imza topladık, burada nöbet tutuyoruz. Baz istasyonunun kurulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.























