Zihinsel engelli oğluyla yaşadığı evi su bastı

İstanbul’da sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle birçok evi su bastı. Çocuklar ve engelli bireyler boğulma tehlikesi yaşarken, aileleri onlar için seferber oldu.

İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle Bahçelievler’de giriş ve bodrum kattaki birçok evi su bastı. Su baskını esnasında vatandaşlar; çocukları, yatalak hastaları ve engelli bireyleri kurtarma telaşına düştü. Su basan evleri kısa sürede boşaltan vatandaşlar, suyu tahliye etmek için elinden geleni yaptı. Baskın esnasında zarar gören eşyalar ise çöpe atılmak üzere dışarı çıkartıldı.

“Zihinsel engelli çocuğum evde yalnız olabilirdi”

Zihinsel engelli oğluyla beraber yaşayan Güler Karaca, “Engelli bir çocuğum var. Su bastığında o evde yalnız da olabilirdi. Boğulabilirdik. Çok korktuk. Çocuklarım için korkuyorum. Zihinsel engelli oğlum için korkuyorum. Şu anda bile ağlayasım geliyor. Başkasında misafir kalacağız. Bir başkası bizi ne kadar misafir edecek bilmiyorum” dedi.

“Amcamın oğlu çocukları evden zorla çıkarmış”

Su baskınından dolayı zarar gören eşyaları dışarı çıkartan bir başka vatandaş, “Kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Yatak, hiçbir şey kalmadı. Hep komşular yardımcı oldular. Hepsini dışarıya attık bunları da atacağız. Ben işe gidince eşim aradı. ‘Evden çıkamıyoruz. Gel bizi kurtar boğulacak çocuklar dedi.’ Bir metreye kadar su yükseldi. Amcamın oğlunu aradım. İlk amcamın oğlu yetişmiş” diye konuştu.

Çevrede birçok evi su basarken bazı vatandaşların sular altında kalan eşyalarını dışarıya çıkarttıkları görüldü. Vatandaşlar evdeki eşyalarını üst üste koyarak korumaya çalışırken, yine aynı şekilde birçok iç yerinin de su baskınlarından etkilendiği görüldü.

 

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin