Vartolu çocuklara ödül

Vartolu

Muş’un Varto ilçesindeki çocukların oluşturduğu “Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası”, Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’nde, ödüle layık görüldü

Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen, 22 ilden 99 koronun ve 3 bin 666 koristin yer aldığı 5’inci Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festivale katılmasının belli olmasından sonra bir anda bütün dikkatleri üVartoluzerine çeken Muş’ın Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki çocukların kurduğu, 40 kişilik Hamurpet Ortaokulu 11 Köyün Orkestrası da “Çalgı Eşlikli Yapıt Yorumlama” ödülünü kazandı. Büyük beğeni toplayan ve Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eserler seslendiren orkestra, “Güzeller İçinden Bir Seni Seçtim” “Perhaps”, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” ve “Dar Hejiroke” isimli ezgileri büyük bir ustalıkla yorumlayarak, izleyenlerden tam not almıştı.

Başkan Kılıç’tan övgü

VartoluBaşarılı sahne performansları ve aldıkları ödülden ötürü koroyu tebrik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İstenilince her şey, bütün imkânsızlıklara rağmen başarılabiliyormuş. Sevgili Vartolu çocuklar, bizlere bunu bir kez daha gösterdi. Başarılı sahne performansları, azimleri ve çalışkan olmalarıyla bu ödül sonuna kadar hak ettiler. Başta koronun bugünlere gelmesinde emeği olan müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu başta olmak üzere, koronun tüm öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin