Uğur Mumcu ölümünün 25. yılında evinin önünde anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 25’inci ölüm yıl dönümünde saldırıya uğradığı Ankara’daki evinin önünde düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında bombalı saldırıya uğradığı ve kendi adı verilen sokaktaki evinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu’nun yanı sıra CHP milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve vatandaşlar katıldı. Kılıçdaroğlu, tören öncesi Uğur Mumcu’nun evini ziyaret ederek, eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, ardından Mumcu ailesiyle birlikte Uğur Mumcu’nun anıtına karanfil bırakarak mum yaktı.

Anma törenine katılan sanatçı Selda Bağcan da vatandaşlarla birlikte ‘Uğurlar Olsun’ ve ’Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor’ türkülerini söyledi. Anma etkinliğine katılan vatandaşlar da anıta karanfil bırakarak mum yaktı ve türküler söyledi. Uğur Mumcu’nun suikasta uğradığı yerde saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören sona erdi.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin