ABD Başkanı Donald Trump, yeni göç yasasını imzaladı

Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, nüfusunun çoğu Müslüman olan 6 ülkeye 3 ay yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten birkaç hafta sonra ‘terör tehdidi’ gerekçesiyle bazı Müslüman ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararını duyurmuştu. Trump’ın bu kararından dolayı dünya genelinde protesto gösterileri düzenlenmişti. Trump ise kararından vazgeçmeyeceğini kaydetmişti. Ancak kararın yürürlüğe girmesi, federal mahkeme tarafından engellenmişti.

Başkan Trump ABD’ye göç ve seyahate dair yeni bir başkanlık kararnamesini dün imzaladı. Kararname; İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya vatandaşlarına 90 gün boyunca ABD’ye seyahat yasağı getiriyor.

Yeni kararname 16 Martta yürürlüğe girecek

Bir önceki kararnamede ABD’ye girişi yasaklanan ülkeler arasında yer alan Irak, yeni kararnamede ise listeden çıkartıldı. Geçerli vizeye sahip olan Iraklıların ülkeye giriş yapabilecekleri bildirildi. Yeni kararnamede, yıl içerisinde ülkeye giriş yapacak mülteci sayısı yaklaşık 50 bin olarak belirlendi. Yeşil Kart sahipleri ise kararnameden etkilenmeyecek. Yeni düzenleme 16 Mart’ta yürürlüğe girecek.

Yeni kararnamede de bir öncekindeki gibi tüm mültecilerin 120 gün içerisinde ülkeye girişi yasaklandı.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin