Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği kuruldu

petya virüsü

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD) iletişim, medya, bilgi toplumu gibi, kısaca internetin değdiği tüm alanlarla ilgili çalışmalar yapmak üzere kuruldu.

Dernek yetkilileri, uluslararası ve ulusal ortaklıklarla yürütmeyi planladıkları projelerle toplumsal değişime katkı sunmayı, eğitim programları kapsamında da bireyleri geliştirmeyi amaçlıyor. Dernek ayrıca Rahmetli Özgür Uçkan hocanın “İletişim örgütlenmektir” ve yakın zamanda hayatını kaybeden Mustafa Akgül hocanın “İnternet yaşamdır” sözlerini yol gösterici olarak benimsiyor.

Derneğin belirlediği ilkelerden bazıları şunlar;

  • İnternette insan haklarını ve mahremiyet hakkını savunmak.
  • Yeni medyayı ve bilgisayar okuryazarlığını toplumun tüm kesimlerine doğru bir şekilde aktarmak.
  • Dijital haklar kapsamında her türlü iletişimin, paylaşımın ve özel bilgilerin istenmeyen kişiler tarafından izlenmesine, kayıt altına alınmasına karşı güvenli iletişim hakkını savunmak ve bunun için çalışmalar yapmak.
  • Ağ tarafsızlığını ve unutulma hakkını savunmak, kişisel verilerin korunması adına çalışmalar yapmak.

Dijital çağ hızla gelişiyor, dönüşüyor ve yepyeni kültürler oluşuyor. Hepimiz, internetteki varlığımızla ve ona kattıklarımızla birlikte bu yeni iletişim ve paylaşım kültürünü şekillendiriyoruz. İnternet meselelerine ilgi duyan, yazan, üreten, fikirleri olan herkes Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği çalışmalarına katkı sunabilir.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin