SASKİ’den çevre yatırımı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde iki önemli sistemin kurulacağını belirtti. Projeyle koku sorunu ortadan kaldırılacak ve atıksuları yeniden kullanılabilir hâle gelecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Koku Arıtım Ünitesi ve UV Dezenfeksiyon Sistemi ile hem koku sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını, hem de arıtılmış atıksuların park, bahçe, refüj gibi alanlarda yeniden kullanılabilir hale getirileceğinin bilgisine ulaşıldı.
Projeye ilişkin detayları paylaşan Keleş, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisimiz hizmet ettiği nüfus yoğunluğu ve büyüklüğü bakımından şehrimizin en büyük atıksu arıtma tesisi. Bu tesisimizde zaman zaman çeşitli nedenlerle yaşanan koku sorunlarının önüne geçmek için geride bıraktığımız yılda koku kaynağı olan havuzlar ile 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan atıksu terfi merkezlerimizin üzerini kapatmıştık. Devreye alacağımız yeni Koku Arıtım Ünitesi sistemi ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde tek bir noktada topladığımız kokuyu arıtacak, koku sorununu tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.
Atıksular kullanılır hâle gelecek
Keleş, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde bir yeniliği daha hayata geçirerek, UV Dezenfeksiyon Sistemi’ni tesisimize kazandıracağız. Bu sistem arıtılmış atıksuların mikrobiyolojik canlılardan arındırılmasına ve tekrar kullanımına olanak sağlayacak. Böylece atıksular bahçe, park, refüj vb. alanların sulanmasında kullanılabilecek” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin