Rusya Devlet Başkanı Putin: “İlişkilerimiz yüksek hızla yeniden inşa ediliyor”

Ukrayna'ya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler tam formatta yüksek hızla yeniden inşa ediliyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Rus lider, “Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler tam formatta yüksek hızla yeniden inşa ediliyor. Sayın meslektaşımla Mart’ta görüşmüştük, şimdiki görüşmelerimiz Mart ayında alınan kararların nasıl uygulandığını ele alınması ve gelecekte hedefleri tespit etmemize fırsat sağladı” dedi.

Türkiye’nin en önemli ve perspektifli partnerlerinden biri olduğunu dile getiren Putin, ekonomik yaptırımların ne zaman kaldırılacağına dair soruya, “Bugün  domates ve vizesiz seyahatler dışında diğer bütün ekonomik kısıtlamaların kaldırılması hakkında anlaştık. Ama bir süre sonra bu kısıtlamalar da gidecek. 24 Kasım olayından sonra üreticilerimiz kredi çekti. Hükümet olarak, üreticilerimize karşı yükümlülüklerimiz var. Türk domatesi güzel ve tatlı ama Rusya kendi tarım sektörünün geliştirmesini de istiyor” diye konuştu.

Öte yandan Putin, Erdoğan’a 22 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilerek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı daveti için teşekkür ederek, toplantı formatının bölgesel ilişkiler, Rusya için de çok yararlı olduğunu ve Rusya’nın memnuniyetle katılacağını dile getirdi.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin