Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), öğrenimine devam etmekte olan ortaokul ve lise öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Araştırma Projeleri Yarışması” düzenliyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ile bu yıl eklenen Değerler Eğitimi, Kodlama, Tarih ve Türkçe alanlarında düzenlenecek olan “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na 4 Ocak-2 Şubat 2018 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Başvurusu yapılacak projeler Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde değerlendirilecek. Ön değerlendirmeyi geçen projeler 26-29 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak bölge sergisine davet edilecek. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen projeler 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenecek Final Yarışması’na katılmaya hak kazanacaklar.

Yarışmanın bölge aşamasında ilgili jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve final aşamasında ise Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri verilecek.

Yarışmada derece alan öğrenci ve öğretmenlere verilecek ödül miktarları aşağıda belirtilmiştir.

Bölge Yarışmasında birinci olan öğrenci ve öğretmenlere kişi başına 500 TL; ikinci olan öğrenci ve öğretmenlere kişi başına 400 TL; üçüncü olan öğrenci ve öğretmenlere kişi başına 300 TL ödül verilecek.

Final Yarışmasında birincilik elde eden öğrenci ödülü (proje başına) ve öğretmen ödülü 2 bin 500 TL; ikincilik elde eden öğrenci ödülü (proje başına) ve öğretmen ödülü 2 bin TL; üçüncülük elde eden öğrenci ödülü (proje başına) ve öğretmen ödülü bin 500 TL; teşvik ödülü bin TL olarak belirlendi.

Detaylı bilgiye http://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-ortaokul-ogrencileri-arastirm… bağlantı adresinden ulaşılabilir.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin