KOBİ’lerin finans güvencesi KGF

KOBİ’lerin finans güvencesi KGF

Kredi Garanti Fonu, finansmana erişmek isteyen başta KOBİ’ler olmak üzere, serbest meslek sahipleri ile çiftçilere kefil olacak

KOBİ’lerin en büyük derdi olan kefil bulma, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile sona eriyor. KGF, finansmana erişmek isteyen başta KOBİ’ler olmak üzere serbest meslek sahipleri ile çiftçilere kefil olacak.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca ve yönetim kurulu üyeleri, KGF Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Adana Müdürü Hüseyin Şen’i ağırladı. Altuntaş, yaptığı konuşmada, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve KOBİ dışı firmaların finansmana ulaşmasında devrim niteliğinde yeniliklerin getirildiğini belirterek, “Hazine Portföy Garanti Sistemi’’ ile 24 saat içerisinde kredi onayı verilebileceğini söyledi.

Hazine destekli KGF kefaletlerinde yeni dönemin başladığını belirten Altuntaş, 1 yıldır faaliyet gösteren KOBİ’lerin de bu kredilerden yararlanarak, Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına stratejik destek sağlayabileceklerinin altını çizdi.

KGF’nin bir kefalet kuruluşu olduğunu ifade eden KGF Şube Müdürü Altuntaş, KOBİ’ler lehine kefil olmak suretiyle, KOBİ’lerin kredi ve destek kullanımını kolaylaştırdıklarını bildirdi. Bireysel, tüketici ve çek karnesi kredileri ile şirket kredi kartları hariç, işletmelerin ihtiyaç duyduğu işletme yatırım finansmanı için her türlü nakdi ve gayri nakdi kredilere yönelik kefalet verdiklerini vurgulayan Altuntaş, KGF’nin devlet tarafından desteklendiğini ifade etti.

Altuntaş, krediye ulaşmakta zorluk çeken ve KOBİ olarak tanımlanan gerçek veya tüzel kişi işletmeler ile serbest meslek mensupları ile çiftçilerin de  KGF kefaletinden yararlanabileceğini ifade etti. KGF Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, KGF kefaletiyle kredi kullandırma inisiyatifinin de doğrudan bankalara bırakıldığını sözlerine ekledi.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Kutluca da, KOBİ’lerin ve diğer meslek erbabının en büyük derdinin kefil bulmak olduğunu belirterek, “KGF’nin teminatıyla KOBİ’lerin kefil bulma derdi bitecek. Finansmana erişim kolaylaşacak’’ dedi.

Kutluca, konuşmasının sonunda KGF ve KOSGEB müdürlerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, açıklayıcı bilgilerinden dolayı KGF Bölge Müdürü Altuntaş ile KOSGEB Müdürü Şen’e teşekkür etti. (İHA)

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin