Gaziosmanpaşalı çocuklar düşünerek eğlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocukların düşünme kabiliyetini arttırabilmek ve onları bilinçlendirmek adına Karadeniz Bilgi Evi’nin bahçesi’nde zeka oyunları etkinliği gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bilgi evi öğrencileri ve ilçedeki çocukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklar, zeka oyunları oynadı. Satranç, mangala, jenga, rubrik race, reversi, abalone gibi akıl ve zeka geliştiren oyunları oynayan çocuklar, hem düşünme yetisini geliştirdi hem de keyifli vakit geçirerek doyasıya eğlendi.

“Televizyon ve bilgisayar alışkanlıklarından kurtarmak adına onlara destek oluyoruz”
Bilgi evlerinin çocukların zekasına katkı sağladığını söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘’ Bilgi evlerimizde yaz kış eğitim desteği verdiğimiz 8 bin öğrencimize yaz etkinlikleri kapsamında ağırlıyoruz. Onların eğitim anlamındaki eksikliklerini tamamlamak, en önemlisi televizyon ve bilgisayar alışkanlıklarından kurtarmak adına onlara destek oluyoruz. Burada çok çeşitli oyunlar var. Bu zeka oyunlarıyla birlikte çocuklar, zekalarını geliştiriyor. Burada çocukların birden öz güvenleri artıyor. Çocukların bir şeyi düşünerek alabileceğini öğrenme alışkanlığını arttırıyor. Daha da önemlisi çocuklar kimi zaman aralarında bir kişinin çözemediği sorunu başka şekilde çözmeye çalışıyor. Birbirleriyle yardımlaşma ve kaynaşma alışkanlıklarını arttırıyor. Aynı zamanda yaz tatillerini de değerlendirmiş oluyorlar” diye konuştu.

Bilgi evlerinin hem eğlendirdiğini hem de zekalarını geliştirdiğini söyleyen Karadeniz Bilgi Evi öğrencileri, “Hem öğreniyoruz hem de dinimizi öğrenelim diye ahlak yarışı oynuyoruz, burada çok eğleniyoruz. Bilgi evlerinden oyunlar getiriyoruz ve bazen de çeşitli turnuvalar gerçekleştirerek oynuyoruz. Bugün burada oyunlar oynamak için toplandık. Çok keyifli zaman geçiriyoruz’’ dedi.

“Akıl ve zeka oyunlarıyla matematiğimiz gelişiyor”

Zeka oyunlarının katkılarından bahseden İnci Yılmaz ve Ümit Can ise, “Arkadaşımla engel oyunu oynuyoruz. Burada zekamızın gelişmesine katkı sağlayacak oyunlar oynamak için toplandık. Tüm arkadaşlarım ve yaşıtlarıma da öneriyorum, böyle oyunlar oynarlarsa akılları ve zekaları gelişir. Akıl ve zeka oyunlarının öneminini biliyoruz. Biz burada bilinçlendik, hocalarımız ders veriyorlar. Herkes bilgi evlerine gelsin, akıl ve zeka oyunlarını sevsin güzel bir derstir matematiğiniz gelişir’’ ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin