Eyüp Belediyesinden atık yağ kampanyası

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü “Çevreni Koru Hediyeni Al” kampanyası başlattı. 31 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek olan kampanyada, ilçe genelinde vatandaşlar getireceği her 5 litre bitkisel atık yağa karşı 1 litre bulaşık deterjanı hediye alacak.

Konuyla ilgili konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, atık yağların kanalizasyon sisteminde tıkanmalara yol açtığını belirterek, “İlçemizde çevre duyarlılığı adına böyle bir kampanya başlattık. Eyüp halkının da bu kampanyaya ilgi göstereceğini umuyorum. Bu sayede bir yandan çevre kirliliğinin önlenmesine yardımcı olunacak, bir yandan da çok az miktarda da olsa ev ekonomisine katkıda bulunulacak” dedi.

İlçe sakinleri konu ile ilgili 444 30 00 numaralı telefondan Beyaz Masa Birimi’ni arayarak bilgi alabilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler aynı zamanda muhtarlıklarda bulunan başvuru formunu da doldurabilecek, sonrasında belediye yetkilileri katılımcılarla iletişime geçerek topladıkları bitkisel yağ atıkları oranında hediyelerini alacak.

Öte yandan uzmanlar, bitkisel atık yağların, su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade ediyor. Lavaboya dökülen 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokuyor. Ayrıca lavabolara dökülen atık yağlar borularda ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara açıyor.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin