Erdoğan: “Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşırmayın”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenen AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

Trabzon’da teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren’in ailesine başsağlığı dilediğini belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik ise şok iddialarda bulundu.

Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha… İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.’ diyor içerideki zat.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası “adalet yürüyüşü”, başlatılmış, yürüyüş milyonlarca kişinin katıldığı “büyük adalet mitingi” ile sona ermişti. 25 gün süren yürüyüşte 432 kilometre yol katedilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu burada hükümete yönelik 10 maddelik bir bildiri yayınlamıştı.

HDP’nin ‘Van’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılan HDP Sözcüsü Osman Baydemir de geçtiğimiz günlerde,  tutuklu vekillerden İdris Baluken’in AKP hükümetini eleştirdiği için cezaevinde olduğunu savunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da tutuklanabileceğini öne sürmüştü.

Enis Berberoğlu neden tutuklandı?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiasıyla ilgili yargılandığı davada, Berberoğlu’na “casusluk suçlamasıyla” 25 yıl hapis cezası vererek, kararının gerekçesinde ulusal güvenliği işaret ederek, “basın özgürlüğünden bahsedilemez” demişti. Mahkeme, “haber adı altında’ gizli kalması gereken hususların duyurulduğu” ifadesini kullandığı gerekçesinde, Erdoğan’ın itham edildiğini ve uluslararası boyutta yargılanmasının hedeflendiğini yazmıştı. Aynı haberin Aydınlık’ta yayınlanmasının devlet sırrını ifşa olmadığını gerekçesine yazan mahkeme, Cumhuriyet’teki haberle ilgili; “haberi yapış tarzı”, “dünya gündemini sarsacak şekilde verilişi” gibi ifadeler kullanmıştı” demişti.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin