“Emniyet Şeridi: Sıla Yolu’na Disiplinlerarası Yaklaşımlar” Sempozyumu

Sempozyum

Sıla Yolu Sergisi vesilesiyle 1 Nisan 2017 Cumartesi günü DEPO İstanbul’da “Emniyet Şeridi: Sıla Yolu’na Disiplinlerarası Yaklaşımlar” sempozyumu gerçekleştirilecek

“Sıla Yolu: Türkiye Tatili yolu ve otoban Hikâyeleri” sergisinin odağında, bireysel ve kolektif bir yol arayışı, varış ve çıkış noktalarının keşfi, mesafelerin kat edilmesi, bunlara anlamlar yüklenmesi ve yolcuların beraberinde getirdikleri beklentiler, fanteziler, anılar ve eşyalar var. Sergi sadece iki yer arasındaki fiziksel mekânı değil, aynı zamanda kültürlerin, kimliklerin ve toplulukların kendi aralarında salındıkları (gidip geldikleri) ama bazen de sabit görüşlere inatla bağlı kalan karmaşık “duygu-mekân”ını irdeliyor.

“Emniyet Şeridi: Sıla Yolu’na Disiplinlerarası Yaklaşımlar” sempozyumunun ilk bölümünde farklı disiplinlerden uzmanlar Türkiye ve Almanya arasındaki yola dair çalışmalarını sunacaklar:

Çalışmalarını, Almanya ve Türkiye arasındaki mesafelerin ön planda olduğu Türk yapımı ve göç temalı filmler üzerine sürdüren Düsseldorf Üniversitesi- Film Araştırmaları’ndan Ömer Alkın, Yeşilçam sinemasındaki ‘sıla yolu’ anlatımlarını ele alacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi- Tasarım Çalışmaları’ndan Gökhan Mura, kendi ailevi geçmişinden yola çıkarak göçmenlerin Batı Avrupa’dan Türkiye’ye getirdikleri hediyelere ve bunlara yüklenen anlamlara odaklanacak.

Belgesel film yönetmeni Martina Priessner ‘sıla yolu’ güzergâhı hakkında uzun süredir devam eden araştırması ve film projesine dair bilgi verecek.

Etkinliğin ikinci bölümünde tüm katılımcılarla beraber ‘sıla yolu’na dair anıların, anlatıların ve tecrübelerin paylaşıldığı interaktif bir tartışma yer alıyor.

“Emniyet Şeridi” sempozyumu, bi’bak’ın kurucuları Malve Lippmann ve Can Sungu’nun imzalarını taşıyan “Sıla Yolu: Türkiye Tatili Yolu ve Otoban Hikâyeleri” sergisi kapsamında ve Goethe-Institut Istanbul’un katkılarıyla DEPO İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Etkinliğer katılım ücretsiz.

Etkinlik tarihi ve saati: 1 Nisan 2017/ 15:00- 18:00

Adres: DEPO İstanbul
Tütün Deposu, Lüleci Hendek Caddesi, No: 12, Tophane İstiklal Cad. No: 8, Beyoğlu – İstanbul

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin