Site icon Gazete İstanbul

Derbide kumpas yok, öldürmeye teşebbüs var!

Şüphelilerin ifadeleri, mahkemenin kararı ve diğer tüm somut göstergeler; olayların maçın gerginliği ile başladığını ve sinirlerine hakim olamayan taraftarların, organize bir hazırlık olmaksızın, suça karıştıklarını ortaya koyuyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında, tribünlerde ve sahada çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yaralanmış ve maç yarıda kalmıştı.

Savcılık olaylarla ilgili soruşturma başlatırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bu, futbol teröründen öte bir şey. Dikkat ettiyseniz hep kornerlerin orada oldu. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti sözleriyle kumpas iddiasını gündeme taşımıştı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise kulübünün resmi sitesi üzerinden yaptğı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bugün tüm Türkiye’nin gözleri önünde stadımızda adeta 3 Temmuz olaylarının devamı niteliğinde yeni bir senaryo devreye sokuldu. En ufak saha olayının “maç tatili” için sebep olarak arandığı bir operasyona alet edilmekten Fenerbahçe camiası adına utanç duyuyorum… Fenerbahçe yine karanlık birtakım ellerin devreye girmesiyle kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. Fenerbahçe, üzerinde oyun oynanacak bir kulüp değildir. Daha önce bu tarz oyunlara nasıl izin vermediysek, yine aynı duruşu, dimdik sergileyeceğiz. Bu böyle bilinsin.”

Tutuklamalar “silahla yaralama” suçundan!

Kamera kayıtları incelenerek yürütülen soruşturma sonucunda olaylara karıştığı belirlenen ve gözaltına alınan 63 şüpheliden 25’i önceki gün savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından 5 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verilirken, 15 şüpheli “Yasak madde kullanarak müsabaka düzenini bozma” suçundan adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli S.D.’nin de aralarında bulunduğu diğer 5 şüpheli ise “Silahla kasten yaralama” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, 15 şüpheliyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakırken; şüpheliler G.T., M.S.Y. ve S.D.’nin  “Silahla  yaralama” suçundan tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Talimat aldılar mı?

Şüpheli S.D mahkemeye verdiği ifadede “Çakmak alıp attığım doğrudur ancak kimseyi hedef almadım. Fenerbahçe taraftarıyım. Beni gerçekleştirdiğim eylem için kimse önceden yönlendirmedi. Oraya maç izlemeye geldim ve çıkan olaylardan etkilenerek bu şekilde davrandım.” sözleriyle kendisini savundu.

Diğer şüpheliler M.S.Y. ve G.T. de sadece maç izlemek için orada olduklarını, kimseden talimat almadıklarını ve pişman olduklarını söyleyerek ifadelerini verdiler.

Taraftar mı provakatör mü?

Cengiz Deveci adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Görüntülerde Şenol Güneş’e peruk attığı belirlenen ve savcılık soruşturmasının ardından serbest bırakılan Cengiz Deveci adliye çıkışında yaptığı açıklamada; “Elazığ’dan maç için geldim. Ortalık karışınca elimdeki peruğu attım. Tabi ki bunun için pişmanım. Ama o anki durumdan dolayı attım. Pişmanım yani. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz. Savcı bey, niye attığımı ve bir örgüte üye olup olmadığımı sordu. Tabi ki biz de bir örgüte üye değiliz. Tek başıma geldim zaten. Kendi Passolig kartım ile biletimi aldım” dedi.

Cengiz Deveci’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta herkese açık olarak yer alan profilini incelediğimizde siteye üye olduğu 2011 yılından beri sitede yaptığı paylaşımların önemli kısmının Fenerbahçe ve futbolla ilgili olduğunu görüyoruz. Öyle ki; Deveci, 2016 yılında yaptığı bir fotoğraf paylaşımının altına “Fenerbahçe sevgisi iyi de sanki (sendeki) biraz aşırı…” şeklinde esprili bir yorum alıyor.

Cengiz Deveci sosyal medyada ağırlıklı olarak FB ile ilgili paylaşımlar yapıyor.

 

Exit mobile version