Cezaevinden dönüştürülen ‘Kent Müzesi’ne ziyaretçi akını

kent müzesi

Osmaniye Kadirli’de 60 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra geçtiğimiz yıl müzeye dönüştürülen Kadirli Kent Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor

Müze görevlilerinden alınan bilgiye göre açılışından bu yana müzeyi 50 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

7 yıl önce belediyeye devredilerek hazırlanan proje kapsamında 2016 yılında müzeye dönüştürülen yapı, restore edilerek hapishane görüntüsünden kurtarılmıştı.

Kadirli Kent Müzesi yörenin kültürel ve folklorik ögelerinin yanında sosyal ve ekonomik yaşantısına dair de ögeler barındırıyor. Müzede Çukurova doğumlu ünlü sanatçıların balmumu heykelleri, özel eşyaları ve eserleri yer alıyor.

Müze sorumlusu Cevahir Zararsız müzenin haftanın 6 günü ziyarete açık olduğunu söyleyerek “Müzemizde teknolojiye yenik düşen el emeği göz nuru el işleriyle geçmişte yapılan, insanların geçim kaynağını oluşturan kalaycılık, semercilik, demircilik, nalbantlık gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekler, bal mumu heykellerle sergileniyor. Cezaevinin kent müzesine dönüştürülmesi ayrı bir ilgi çekiyor. Geçtiğimiz sene ziyarete açılan müzemizi 1 yıl içinde 50 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti,” dedi.

Kübra Koçyiğit

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin