Butto suikastinde iki eski polise 17 yıl hapis cezası

Pakistan mahkemesi, iki eski polis memurunu suikast kurbanı Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’yu koruyamadıkları gerekçesiyle suçlu bularak 17 yıl hapse mahkum etti.

Savcı Khawaja Imtiaz, Pakistan mahkemesinin 2007’de suikast kurbanı olan eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’yu koruyamadığı ve yeterli güvenliği sağlayamadıkları gerekçesiyle iki eski polis memurunu suçlu bularak 17 yıl hapse mahkum ettiğini açıkladı. Imtiaz, terörle mücadele mahkemesinin Benazir Butto’yu bombalı ve silahlı saldırı ile öldürdüğü şüphelenilen 5 kişi hakkında beraat kararı verdiğini açıkladı.

Imtiaz, mahkemenin Benazir Butto’ya komplo kurmakla suçlanan Eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i firari ilan ederek mahkemeye gelmediği için mallarına el konulması kararını verdiğini belirtti.

Benazir Butto, Rawalpindi şehrinde yaptığı seçim mitingi esnasında suikasta uğramıştı. O dönem Pervez Müşerref, Pakistan Devlet Başkanı olarak görev yapıyordu. Butto’nun partisi iktidara geldikten sonra 2008 yılında istifa ederek tutuklanmaktan korktuğu için Pakistan’ı terk etti. Pervez Müşerref Londra’da yaşıyor.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin