BBC ve Netflix’den 8 bölümlük Troy dizisi

BBC ve Netflix ortak yapımı Troya dizisi önümüzdeki hafta yayınlanıyor. “Troy: Fall of a City” (Troya: Bir Şehrin Düşüşü) adlı dizi 8 bölümden oluşacak. 

Dizinin başrollerinde İngiliz Shameless dizisindeki Frank Gallagher karakterini canlandıran David Threlfall ile birlikte Frances O’Connor ve David Gyasi bulunuyor. Her bölümü 60 dakika sürecek dizide David Gyasi, Achilles rolünü; Louis Hunter ile Bella Dayne ise yaşadıkları aşk ile Yunanlılar ve Troiyalıları savaşa sokarak her iki imparatorluğun geleceğini tehlikeye sokan Paris ve Helen karakterlerini canlandırıyor.

“Troy: Fall of a City”, BBC’de yayınlanmaya başladıktan sonra Mart ayı içerisinde dublaj ve altyazı seçenekleri ile Netflix Türkiye’de yayınlanacak. Dizinin kesinlesmiş yayın günü Netflix Türkiye’nin Şubat ayı sonunda duyurduğu Mart programı ile birlikte belli olacak.

2018 Troya Yılı ilan edilmişti

Çanakkale Valiliği tarihi M.Ö. 3000’lere kadar uzanan dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan Troya Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girişinin 20. yılı nedeniyle ‘2018 Troya Yılı olsun’ teklifinde bulunmuştu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği müjde ile 2018’in Troya Yılı olması kesinleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da Türkiye’de 2018’i ‘Troya Yılı’ ilan etti.

 

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin