Balıkesir’de mobil salçacı

mobil salçacı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde emekli tarım teknikeri Ekrem Sağdıç, 3 tekerlekli aracının üzerine koyduğu salça makinesi ile mobil hizmet verip kadınların işini kolaylaştırdı.

Tarım Teknikeri Ekrem Sağdıç, emekli olduktan sonra satın aldığı salça makinesini 3 tekerlekli aracının üzerine monte ettirdi. İlçeyi sokak sokak gezen Sağdıç, biber ve domates salçası çıkarıyor. Kadınların günlerce emek verdiği salça yapımı, makine sayesinde dakikalar içinde hazırlanırken kadınların işi de kolaylaştı. Kadınların salça yapmakta zorlandıklarını görünce makine satın aldığını anlatan Ekrem Sağdıç, “ Ben emekli tarım teknikeriyim. Satın aldığım salça makinesiyle mobil hizmet veriyorum. Salça yaptırmak isteyenler bana telefonla ulaşıyorlar. Yerinde hizmet veriyoruz. Böylelikle kadınların işi de kolaylaştı” dedi.

Lokanta çalıştırdıklarını anlatan Emek Gür de, “Lokantamızda kullanmak üzere salça yapmak istedim. Ekrem Beyi çağırdık, hemen geldi. Biber salçası yaptık. İşimiz çok kısa sürüde bitti. Böylelikle hem işimiz kolaylaştı, hem de zaman israfı bitti” dedi.

Hatice Demirtaş ise, “Eskiden salça yapmak zordu. Gün boyu uğraşıyorduk. Makineler çıktı, işimiz kolaylaştı” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin