Avustralya’da yangın durdurulamıyor!

fotoğraf/mynet

Avustralya’da günlerdir devam eden ve tarihinin en büyük facialarından biri olan yangınlar korkunç boyutlara ulaştı. 

Avustralya’da ülkenin güneydoğu bölgelerinde bir süredir  devam ve tüm çabalara rağmen söndürülemeyen yangınlarda, 23 kişinin hayatını kabettiği, 480 milyon hayvanın yanarak can verdiği, Yeni Güney Galler bölgesinde 3,6 milyon hektar alanın ve bin 365 evin yok olduğu, Victoria bölgesinde ise 330 binanın yok olduğu açıklandı.

fotoğraf/DW

Başkan halk tarafından eleştirildi!

Aylardır orman yangınlarıyla mücadele eden Avustralya’da, Başbakan Scott Morrison yangın konusundaki tutumu nedeniyle afetzedeler tarafından ağır eleştirilere maruz kaldı. Başbakan Morrison cumartesi günü Twitter hesabı üzerinden yangın görüntülerine ve hukümetin yangınla mücadele ile ilgili çalışmalarına yer veren bir video yayınlamıştı. Videoda üç bin kişilik ordu gücünü itfaiyeye destek için göreve çağırdıklarını açıklamıştı. Videonun ardından yangın faciasını reklam amaçlı kullandığı gerekçesiyle Morrison halk tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

“Temel profesyonel nezaketten yoksun”

Konuyla ilgili bir radyo programında konuşan Yeni Güney Galler Eyaleti İtfaiyesi Müdürü Shane Fitzsimmons, Başkan Morrison’u “temel profesyonel nezaketten” yoksunlukla suçladı. Fitzsimmons, Morrison’un üç bin kişilik ordu gücünü itfaiyeye destek için göreve çağırdıklarını medyadan öğrendiğini “büyük hayal kırıklığı” yaşadığını belirtti.

Yangın kendi hava sistemini oluşturmaya başladı

Uzmanlar, yangınların “kendi hava sistemini” oluşturmaya başladığı uyarısını yapıyor. Açığa çıkan sıcaklık nedeniyle yangın bulutu ve fırtınaların meydana geldiğini belirten uzmanlar, bu durumun çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde  bir itfaiye aracı yangın bulutlarından oluşan bir fırtınaya kapılmış ve bir itfaiyeci hayatını kaybetmişti.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin