Apple müzik tanıma uygulaması Shazam’ı satın aldı

Apple müzik tanıma uygulaması Shazam’ı satın aldığını resmen doğruladı. Apple’ın geçtiğimiz günlerde Shazam’ı satın alacağı iddia edilmişti. Şirket sessiz sedasız Pop Up Archive adlı küçük bir podcast başlangıcını da satın almıştı. 

Çevrimiçi müzik servisleri hızla yaygınlaşırken Apple, Spotify karşısında elini güçlendirecek bir satın alma daha yaptı.

Böylelikle ilk kez TechCrunch tarafından dile getirilen iddia resmen Apple tarafından doğrulanmış oldu. Apple, müzik servisini güçlendirmek için müzik tanıma uygulaması Shazam’ı satın aldığını açıkladı. Satın alma operasyonun 400 milyon dolara mal olduğu iddia ediliyor.

Şu ana kadar  1 milyardan fazla kez indirilen Shazam, Spotify ve Apple Music gibi diğer müzik uygulamalarına ciddi bir kullanıcı kitlesi kazandırmasıyla dikkat çekiyor.

Sektörün lideri Spotify’ın tahtına göz diken Apple’ın Beats’i satın almasıyla başlayan operasyonu son olarak ses dosyalarını organize eden Pop Up Archive adlı küçük bir podcast başlangıcını satın almasıyla sonuçlanmıştı.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin