7 kadın işçi 8 Mart etkinliğine giderken kazada can verdi

bursada korkunç kaza

7 kadın işçi 8 Mart etkinliğine giderken kazada can verdi. Türk Metal Sendikası’nın organizasyonuyla Bursa’dan Ankara’ya kadın işçileri götüren otobüs kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Edinilen bilgiye göre, Türk Metal Sendikası’nın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katılmak üzere Ankara’ya giden kadın işçileri taşıyan otobüs İnegöl’de kaza yaptı. Sürücü Mehmet T. idaresindeki 16 KT 064 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, İnegöl-Bozüyük arasında Mezitler rampalarında yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan otobüs şoförü Mehmet T.’nin önündeki tırı solladıktan sonra tekerleğin refüje girdiği, otobüsün de yan yatarak kazanın meydana geldiği iddia edildi.

bursada korkunç kazaEmniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6 kişi olay yerinde, bir kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. İnegöl’ün yanı sıra Bursa ve çevre ilçelerden de 112, itfaiye ve arama kurtarma ekipler kaza mahalline sevk edildi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri şöyle : Leyla Çiçek, Özlem İnan, Meyse Keskin, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğlu, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın.

Öte yandan, olay yerinde öldüğü sanılan Melek B.’nin de ağır yaralı olarak getirildiği İnegöl Devlet Hastanesindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

 

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin