6 aylık dünyaya gelen bebeğin ailesi pasaport sorunu yaşıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 6 aylık olarak dünyaya gelen Azeri bebeğin ailesi, yaşanan pasaport sorununun çözülmesi için Azerbaycan Büyükelçiliği yetkililerinden yardım bekliyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Azeri Narmın-Rauf Hasanlı çiftinin 6 aylık dünyaya gelen 700 gramlık bebeğinin pasaportu olmadığı için sevk edildiği Denizli Devlet Hastanesi’nin tedavi için 800 TL masraf istediği, Azerbaycan Büyükelçiliği’nin ise pasaport verilebilmesi için bebeğin Ankara’ya getirilmesini istediği iddia edilmişti. Denizli Devlet Hastanesi yönetiminden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise Azeri bebekten herhangi bir ücretin talep edilmediğini bildirilmişti.

Azeri Narmın-Rauf Hasanlı çifti, bir yandan çocuklarının tedavisiyle uğraşırken; diğer taraftan ise Azeri Büyükelçiliği’nden kaynaklanan pasaport sorununun çözülmesi için Azeri yetkililerden yardım bekliyor.

Çaresiz bir durumda olduklarını ifade eden baba Rauf Hasanlı, “Bir ay önce dünyaya bir bebeğimiz geldi, prematüre 700 gramlık. SGK’lı olarak çalışıyorum ama şu an çocuğum yararlanamıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil. Yani çok mağdur durumdayız. Satabilecek ne yatımız ne katımız var. O yüzden devlet yetkililerimizin duymasını istiyoruz. Özellikle SGK’dan bir adım bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, büyüklerimizden bir yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Anne Neriman Hasanlı ise, çaresiz kaldıklarını, bebeğinden ayrı kaldığını onu kucaklayamadığını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin