13 Yaş Altı Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası başladı

13 Yaş Altı Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası, 290 sporcunun katılımıyla Kayseri’de başladı.

Talas Spor Salonu’nda başlayan şampiyonada 130 bayan, 170 erkek sporcu Türkiye şampiyonu olmak için ter dökecek. Masa Tenisi Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Yarışmanın Gözlemcisi ile Baş Hakemi Ali İhsan Orhon, “Küçükler Türkiye Şampiyonası bugün itibariyle çift maçlarıyla başladı. Cumartesi ve pazar günleri de tek kızlar ve tek erkekler şeklinde devam edecek” dedi. Şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş ise “Küçükler 13 Yaş Altı Masa Tenisi Turnuvası 20-22 Ekim arasında ilimizde bugün start aldı. Hafta sonu da finaller başlayacak. 130 bayan, 170 erkek sporcumuz var. Türkiye’nin her ilinden sporcularımız katılıyor. Ferdi yarışıyorlar. Güzel bir yarış oluyor, katılım yüksek. İlimizde bu yarışların yapılmasında emeği olanlara teşekkür ederken, vatandaşlarımızı da davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Yarışmaya rekor bir katılım olduğunu ifade eden Masa Tenisi Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı Sunay Atakan da şampiyona hakkında bilgiler verdi. Atakan, “Rekor bir katılım var, 300’e yakın sporcu katılımı var. 13 Yaş Altı Küçükler Türkiye Şampiyonası Kayseri’de düzenleniyor. 3 gün sürecek müsabakalar. İlk gün çift müsabakalarla başladı, pazar günü bireysel müsabakalarla tamamlayacağız. Buradaki amacımız ilk 16 sporcuyu belirlemek. Daha sonra bu 16 sporcu içerisinde iki aşamalı ‘En İyiler Şampiyonası’ yapılacak. 4 sporcu ülkemizi yurt dışında yapılacak müsabakalarda temsil edecek” ifadelerini kullandı.

Masa tenisinde Kayseri’nin önemli bir yer tuttuğunu belirten Masa Tenisi Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Ünlüel de, “Şu anda 160 erkek sporcumuz, 130 tane kız sporcumuz bulunmaktadır. Bugün maçlara başladık, akşam çiftlerde finali bitireceğiz. Yarın da ferdi müsabakalara başlayacağız. Şu anda Kayseri bizim için Türkiye’de iftihar edeceğimiz gruplardan birisi. Kızlarımızdan biri de Avrupa ikincisi” açıklamasında bulundu.

Kayseri olarak son yıllarda masa tenisi sporunda büyük yol kat ettiklerinin altını çizen Kayseri Masa Tenisi İl Temsilcisi Umut Yılmaz ise şöyle konuştu: “Kayseri son yıllarda masa tenisinde bayağı bir gelişme kaydetti. 5-6 yıllık süreçte Kayseri çok yol kat etti. Özellikle Bayan A Milli Takımı’na 2 sporcumuz katıldı. Son İngiltere’de yapılan En İyi 12’ler turnuvasında 15 yaşında Özge Yılmaz Avrupa 2.’si oldu. Biz Mart ayında da güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptık. Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Yeni bir Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri olarak ev sahipliği yapıyoruz. Kalabalık ve güzel bir katılım var.”

13 Yaş Altı Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası bugün yapılan çift müsabakalarla start alırken, 22 Ekim tarihinde sona erecek. Turnuvaya bütün illerden sporcuların katıldığı bildirildi.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin